Banankaka med glasyr


I helgen bakade jag denna supergoda banankakan med glasyr och chokladströssel på. Verkligen hur god som helst. Har aldrig gjort den förr så var kul att testa något nytt. Rekomendera verkligen att göra!
Ingredienser:
4 bananer
200g smör
2 ägg
4 1/2 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
200g smält smör
5-6 dl florsocker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Dela smöret och bananerna i en skål och knäck sedan i äggen. Blanda detta till en ''smet'', den blir rätt grynig eller klumpig så var inte rädd att du gjort fel. Häll sedan i resten av ingredienserna och blanda tills smeten blir jämn. Ta fram en långpanna och lägg i bakplåtspapper i den som du sedan smörar och bröar. Häll över smeten i långpannan och sätt i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 10-20 minuter (jag behövde ungefär 13 min, beror ju på ugnen). Låt svalna innan du börjar med glasyren.
Lägg vaniljsockret, florsockret och äggulan i en skål medan du smälter smöret. Häll sedan över smöret i skålen och vispa till en slät smet. Bre detta över den svalnade kakan och strö sedan över chokladströssel. Låt stelna ytterligare innan du skär upp i lagom stora mumsbitar.
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Caroline
Alltså GE MIG! Såg galet gott ut! Dessutom blir jag himla baksugen ^^
Postat av: Erica
Ser riktigt goda ut! :)
Postat av: Skogsraah ☾
Ser sååå goda ut!
Postat av: Towa
Åh ser jättegott ut!:)<3
Postat av: sandra
ser gott ut :D
Trackback