Morsdag♥

bästa mamma 
 
Vaknade upp idag och hade jätteont i halsen och en jobbig förkyldning, så idag har jag bara tagit det lugnt. Firade mamma eftersom det är morsdag idag och jag och min lillebror åkte och köpte blommor till henne. Bakade vaniljbullar idag också, så himla gott. I eftermiddag träffades släkten hos mormor och morfar för att fira lite morsdag. Ikväll ska jag plugga svenska och kolla serie. Har ni också firat eran mamma idag? 

3 summer outfits

 
3 summer outfits

Dagens outfit

// Kofta från odd molly // linne från hm // jeans från jc // skor från converse //

Fredagens outfit

// blus från tessie // linne från hm // halsband och armband från snö // klocka från daniel wellington // jeans från abercrombie & fitch //

10 snabba

Shopping- och solsemester?

Såååå svårt att välja för att jag älskar verkligen båda. Men får nog bli solsemester för att jag älskar värmen, bada och att bli brun. 

Håkan Hellström eller Oskar Linnros?

Ingen av dem är min favorit dirket faktiskt. 

Singel eller förhållande?

Just nu singel

Silver eller guld?

Silver tror jag 

Serie eller film?

Serie! 

Tatueringar eller piercingar?

Tycker båda är fult, kan inte välja. 

Skräck eller komedi?

Komedi

Höst eller vår?

Vår

Bli uppraggad eller ragga själv?

??

Odd Molly eller Hunkydory?

Odd molly

Torsdag 28/5

Hej på er! Idag i skolan så cyklade vi 1 mil till någon sjö för att fiska, grilla korv och marshmallows. Bättre en vanliga skola iallafall. Vi slutade också runt halv två tiden vilket var superskönt! Annars idag har jag varit och hälsat på farmor en sväng. Ska på träning om en stund och efter träningen ska jag nog baka nyttiga chokladbollar. Jag kommit in i en period då jag verkligen älskar att baka och vill göra det typ hela tiden, haha. Hoppas ni haft en superbra torsdag!
Puss lovies

Banankaka med glasyr

I helgen bakade jag denna supergoda banankakan med glasyr och chokladströssel på. Verkligen hur god som helst. Har aldrig gjort den förr så var kul att testa något nytt. Rekomendera verkligen att göra!
Ingredienser:
4 bananer
200g smör
2 ägg 
4 1/2 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat 
 
200g smält smör
5-6 dl florsocker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
 
Gör såhär:
Dela smöret och bananerna i en skål och knäck sedan i äggen. Blanda detta till en ''smet'', den blir rätt grynig eller klumpig så var inte rädd att du gjort fel. Häll sedan i resten av ingredienserna och blanda tills smeten blir jämn. Ta fram en långpanna och lägg i bakplåtspapper i den som du sedan smörar och bröar. Häll över smeten i långpannan och sätt i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 10-20 minuter (jag behövde ungefär 13 min, beror ju på ugnen). Låt svalna innan du börjar med glasyren. 
 
Lägg vaniljsockret, florsockret och äggulan i en skål medan du smälter smöret. Häll sedan över smöret i skålen och vispa till en slät smet. Bre detta över den svalnade kakan och strö sedan över chokladströssel. Låt stelna ytterligare innan du skär upp i lagom stora mumsbitar.
Lycka till! 
 

Dagens outfit

// piké från ralph lauren // klocka från daniel welington // jeans från jc // skor från converse //

Utmaning

Vad har du på dig? Ljusa bootcut jeans och odd mollykofta 

Hur lång är du? 1,55

Hur mycket väger du? 41 typ

Några tatueringar? Nej

Några percingar? Hål i varje öra men inget annat

Någonsin haft en jobbig break-up? Nej

OTP? Vad betyder det?? (efter)

Favoritprogram? Gossip girl

Favoritartist? Har ingen speciell favorit, men finns många bra. 

Någonting du saknar? USA

Favoritlåt? Har månfa

Favorit-motto? Vet faktiskt inte, haha.

Favorit-skådespelare? Blake lively

Favoritfärg? Rosa & vit

Hög eller låg musik? Hög

Vart går du när du är ledsen? Mitt rum antar jag?

Hur lång tid tar det för dig att göra iordning dig på morgonen? 30-45 min.

Någonsin varit med i ett slagsmål? Nej

Anledningen till att du började blogga? Började blogga med mina kompisar och sen tyckte jag det var kul och ville fortsätta och ha en egen blogg istället. 

Rädslor? Sjukhus, uch hatar allt som har med sjukhus att göra typ, fy! 

Meningen bakom ditt bloggnamn? Mitt egna namn bara

Senaste boken du läste? Läser aldrig böcker förutom i skolan då. Så det var antagligen någon från skolan som jag inte vet vad den heter. 

Senaste programmet du såg? Gossip girl

Senaste personen du pratade med? Lovisa

Favoritmat? Kött, potatis och någon god sås till. 

Plats du vill besöka? LA, hollywood och alla dem på den sidan. 

Senaste platsen du besökte? Ica kvantum, haha. 

Senaste gången du blev riktigt sårad? Vet faktiskt inte. 

Favoritsmak på godis? Choklad, helt klart. 

Vilket instrument spelar du? Inget alls

Favorit frisyr (din egna)? Gillar både rakt och lockigt. Brors på vilket tillfälle också. Om det typ är en vanlig dag vill jag ha platt hår. Men sen på typ skolavslutnign så älskar jag lockigt hår. 
 
Favorit-smycke? Min klocka från daniel wellington i det blåa och vita bandet. 

Senaste sporten du spelade? Fotboll 

Senaste låten du lyssnade på? Feeling good - Avicii.

Vem/vilka borde svara på dessa frågor? Alla som vill svara på dessa frågor och alla som läser detta!!

Blev taggad av en tjej som heter Ebba att göra denna utmaningen. Ni hittar hennes blogg här: http://nouw.com/ebbafridstrom

Träningar

Hej på er! Hur har eran dag varit? Idag i skolan så hade vi elevensval som vi ska ha hela veckan. Först hade vi bad och sen hade vi gympa hela förmiddagen, mycket roligare än vanlig skola. Efter maten hade vi boul vilket är typ ett spel för er som inte vet det. Så vi har idrottat hela dagen vilket jag tycker har varit jättekul! Efter skolan har jag bara kollat på gossip girl och varit på träning. Har ätit supergod mat som bestod att grillat och lite jordgubbar som efterrätt. Ikväll blir det väl lite gossip girl tittande antar jag. Puss och kram lovies 

Simple outfit

 
Untitled #85

Kärleksmums

När jag kom hem efter skolan idag bakade jag kärleksmums. På onsdag är det typ föräldra möte i min klass och då ska vi sälja kakor till föräldrarna för att samla in lite pengar till en klassresa i 9an. Annars idag har jag INGA läxor (!!) Typ första gången i åttan jag inte har någon läxa, känns underbart och känns som man har tid med allting. Ikväll ska jag träna och sen blir det gossip girl. Puss

Powder brush & sculpting brush

När jag fyllde år fick jag ett presentkort på hm. Så åkte ner till hm i veckan och köpte två borstar från real techniques. En ny som heter "sculpting brush" som är en sneskuren borste som jag kommer använda till bronzer. Köpte också en "powder brush" som jag såklart då kommer använda till puder. Älskar real techniques borstar, as grymma! Sculpting brush kostade 110kr och powder brush kostade 139kr på hm. 

Söndagen den 24 maj

Hej sötisar! 
Hoppas eran söndag varit superbra. Själv har jag för det mesta suttit med min svenska redovisning som jag har i morgon. Har lite kvar men sen är jag äntligen färdig. Sitter just nu hos mina kusiner på släktkalas. Ska kolla några gossip girl avsnitt nu ikväll. Hoppas att ni haft en superbra helg! Puss lovies 

Fjärrutlösare

Nu har jag äntligen beställt hem en fjärrutlösare till min nya kamera. Har varit så jobbigt att blandannat ta outfit bilder och liknande när jag inte haft någon fjärrutlösare. Hade en fjärrutlösare till min gammla kamera men den passade inte denna kameran jag har nu (Canon eos 700d). Så nu lovar att det ska komma fler oufit bilder när jag både har en trådlös fjärrutlösare och en utfällbar skärm på kameran. Beställde den på canon.se för ca 300 kr. 

En bra lördag ♥

Känns som första lördagen man inte behöver ha ångest över att man har en massa prov eller läxor nästa vecka. Så har verkligen haft en jättebra och lugn dag idag. Har kollat på youtube, beställt hem en skolavslutnignsklänning, kollat några avsnitt av gossip girl, bakat en supergod banankaka, åkt moppe, fixat tidsinställda inlägg til veckan och spelat fotboll med Lovisa. Har verkligen varit en jättebra lördag faktiskt. Fint väder har det också varit vilket är ännu ett plus. Har ni också haft en bra lördag? Puss lovies 

Faves #4

Läpprodukt
Min absoluta favorit läpprodukt är mitt revolon lipstick i färgen 005 sugar frosting. En superfin brun nude färg som jag verkligen älskar. Verkligen en favorit! 

White nails

Outfit

// Blus från tessie // halsband från edblad // bootcut jeans från JC // skor från converse // 

Faves #3

Puder
Detta är verkligen mitt favoritpuder. Det är ifrån isadora och heter anti shine mattifying powder i matte beige 31. Huden blir verkligen så matt och jag verkligen älskar detta pudret. En stor favorit!